Shini SCR kristallisator bij Coveris

Onlangs  is een Shini SCR-900 kristallisator geplaats bij Coveris in Nijkerk. De kristallisator kristalliseert het PET-A materiaal wat door Coveris wordt gebruikt bij de productie van film voor gebruik in verpakkingsmaterialen. PET-A is een kritisch materiaal en kristalliseert alleen bij de juiste temperatuur en verblijftijd. De kristallisatie is nodig om de structuur van het materiaal te veranderen om de juiste eigenschappen te verkrijgen.

Het materiaal wat wordt aangevoerd met een Shini vacuüm systeem wordt in de 900 liter hopper gevoerd en moet daar continue in beweging blijven om klontvorming te voorkomen. Hiervoor is een roerwerk aangebracht dat het materiaal tot in de verste uithoeken in beweging houdt. Een droge luchtstroom wordt gelijkmatig door het materiaal gevoerd en verwarmt het materiaal tot op de juiste temperatuur waardoor het materiaal kristalliseert. Eenmaal gekristalliseerd verlaat het PET de hopper door middel van een roterende sluis waarna het wordt afgevoerd naar de opslag.

 

De Shini kristallisator blijkt over een uitstekende temperatuurhuishouding te beschikken. Het roerwerk is stabiel en effectief. Door de afwezigheid van klontvorming blijft het proces probleemloos verlopen. Daarnaast is de prijsstelling uiterst concurrerend.

Rob van Dongen – Productie Coveris

 

Shini SCR kristallisatoren worden geleverd in vijf verschillende uitvoeringen van 160 tot 2.500 liter.

Een cycloon filter, dubbele oververhitting beveiliging, materiaal niveau schakelaar en roterende klep zijn stadaard op elk model. Een schroeftransporteur, veiligheidsladder (vanaf SCR-900) en leidingwerk zijn enkele extra’s om het systeem aan additionele wensen aan te passen.

 

Klik hier voor meer informatie over Shini SCR kristallisatoren