Shini

OBINION kiest haar partners met zorg. SHINI is een van die partners. SHINI Plastics Technologies Inc. startte in 1969 in Taiwan met de vervaardiging van verwarmingselementen.

Tijdens de snelle ontwikkeling van de kunststofindustrie begon SHINI met de productie van randapparatuur voor de kunststofindustrie, zoals hopperladers, drogers, tempereerapparatuur, maalmolens, koelapparatuur, inkleurapparatuur en ontvochtigers. Deze producten worden nu in meer dan vijftig landen over de hele wereld verkocht.

Oplossingen

Het productprogramma is de afgelopen jaren verder uitgebreid met robotsystemen, hotrunnersystemen, shredders, complete materiaaltransportsystemen en oplossingen gericht op specifieke industrieën zoals de medische- en optische industrie.

Als OEM-leverancier levert SHINI tevens direct aan andere producenten in diverse landen. Door deze samenwerking heeft het bedrijf een enorme kennis opgebouwd van geavanceerde technologieën en kwaliteitsbeheersing. Daarnaast is er een strategische samenwerking met diverse fabrikanten, waaronder met Syncro voor extrusie-blowmoldingtoepassingen.

Productie

In 1992 richtte SHINI een fabriek op in DongGuan, China. Hier wordt het productieproces volgens dezelfde strikte kwaliteitseisen uitgevoerd en gecontroleerd als bij de hoofdvestiging in Taiwan. Zowel de vervaardiging van elektrische pijp- en bandverwarmers als de aluminium gietprocessen, machinale verwerking en de assemblage, worden bijna allemaal door SHINI zelf uitgevoerd.

De interne kwaliteitscontrole kan zo elk detail beheersen. In het jaar 2000 behaalde SHINI de ISO-9001 certificering en alle SHINI-producten worden volgens de CE-richtlijn geproduceerd.

Uitbreiding

In 2002 opende SHINI haar fabriek in Oost China (Ningbo) met een oppervlak van 23.300m2. Hierdoor is men nog sneller in staat in aan de groeiende behoefte van randapparatuur te voorzien. In 2003 is de fabriek in Zuid-China verplaatst en vergroot tot een oppervlak van 43.000 m2, net als de fabriek in Taiwan, die nu een totaaloppervlakte van 8000 m2 heeft.

In 2007 opende men een nieuwe productielocatie in Pinghu (China), in 2009 in India en in 2011 in Chongqing (China). In 2011 werd bovendien een logistiek centrum in Amerika geopend en in 2013 een kantoor in Duitsland. Het bedrijf kent de laatste jaren een jaarlijkse groei van 30 %.