24-voudig HeatLock hotrunner systeem voor Combee Kunststoffen

Voor de productie van PE grindroosters heeft Combee Kunststoffen gekozen voor een 24-voudig hotrunner systeem HeatLock. Het systeem is geplaatst in een door Combee en AT-Tools volledig in eigen beheer gemaakt matrijs met een gewicht van 5000 kg. Het totale shotgewicht van 2.960 gram wordt verdeelt over 2 verdelers met elk 12 aanspuitpunten. Beide verdelers zijn verbonden met een brugverdeler. Alle A1 type aanspuitbussen hebben een gelijke lengte en spuiten aan op een kegel. Het volledige hotrunner systeem heeft 35 verwarmingszones. De totale cyclustijd van bedraagt 60 seconden.

 

 

 

Om warmteverlies naar de matrijs zoveel mogelijk te beperken is het systeem voorzien van drukstukken van titanium of desgewenst technisch ceramiek. Dit voorkomt koudebruggen en garandeert snelle kleurwisseling. Kenmerkend van HeatLock hotrunner systemen is dat alle verwarmingselementen en thermokoppels gemakkelijk zijn te vervangen zowel van de verdelers als van de aanspuitbussen. De diameters van de vloeikanalen zijn gedimensioneerd op het shotgewicht waardoor een minimale verblijftijd ontstaat en daarmee degradatie van de kunststof wordt voorkomen. De hoeken van de vloeikanalen in de verdeler zijn nauwkeurig afgewerkt en van demonteerbare met schroefdraad voorziene eindstoppen zodat geen stilstand van kunststof in de hoeken ontstaat.

 

“We gebruiken HeatLock al enkele jaren naar volle tevredenheid. Er wordt eerst goed naar het product gekeken waarna we binnen de kortst mogelijke tijd 3D tekeningen van het systeem ontvangen en de levertijd van het systeem is sneller dan van welke leverancier dan ook”. We zijn zeer te spreken over de prijs/kwaliteit verhouding”.
Leo Combee

 

Indien noodzakelijk voert HeatLock eerst een vloeisimulatie uit om de optimale positie van de aanspuitbussen te bepalen en de balancering van de verdeler(s). Dit 24-voudig systeem is geleverd binnen 4 weken na opdracht. HeatLock hotrunner systemen zijn altijd voorzien van een duidelijke installatie handleiding. HeatLock systemen kunnen desgewenst volledig bedraad worden geleverd. Dit zijn de zogenaamde fast-half systemen.

Lees hier meer over HeatLock