EAS

OBINION is distributeur van EAS Change Systems. Dit bedrijf is sinds 1985 wereldwijd een toonaangevende aanbieder van kostenbesparende fabrieksautomatiseringsoplossingen. EAS staat aan de wieg van QMC-toepassingen in Europa en speelt een leidende rol in de ontwikkelingen voor SMED-oplossingen in de kunststofindustrie.

 

EAS ontwierp en verkocht als eerste in Europa hydraulische klemsystemen voor spuitgietmachines. Hiermee werd de aanzet gegeven tot het gebruik van automatische multikoppelingen op de Europese markt. Niet veel later introduceerde men de eerste toepassingen van magnetische klemsystemen voor spuitgietsystemen.

 

Innovatie
Binnen EAS is innovatie een belangrijke drijfveer. Ongeveer een derde van het technisch personeel houdt zich bezig met R&D. Hiermee kunnen we klanten wereldwijd geavanceerde oplossingen aanbieden. De zeer ervaren projectmanagementafdeling is in staat passende oplossingen aan te bieden voor elk QMC-project, voor kleinere bedrijven maar ook voor wereldwijd opererende multinationals en alles daartussenin.

 

Het innovatietalent in de Quick Mold Change- en Quick Die Change-technologie (QMC en QDC) van EAS is wereldwijd bekend en staat hoog aangeschreven. Met de hoogwaardige mono- en multikoppelingen kunnen we een groot aantal verschillende sectoren bedienen.

 

Wereldwijd
Producten van eigen bodem met een wereldwijde afzet. Dankzij de productievestigingen verspreid over drie continenten en het wereldwijde installatie- en distributienetwerk is de Europese ontwerp- en productkwaliteit beschikbaar voor lokale markten.

De oplossingen zijn zo bedacht en gemaakt, dat ze eenvoudig geïntegreerd kunnen worden met bestaande en nieuwe originele apparatuur. Door de knowhow op het gebied van projectmanagement voor SMED-oplossingen is EAS een snelle groeier op de QDC-markt.

Door het gebruik van SMED-oplossingen worden omsteltijden sterk gereduceerd. Daarnaast wordt de veiligheid van het omstellen enorm verhoogd, zowel voor het personeel als voor de apparatuur.