Laat uw tempereerapparaat communiceren!

Wie een matrijs moet koelen of verwarmen komt al snel uit bij een tempereerapparaat. Verbinden met de koeling, slangen naar de matrijs, temperatuur instellen en klaar is Kees. Meestal wordt er geen verbinding gemaakt met de spuitgietmachine omdat de juiste aansluitingen ontbreken. Bovendien, wat heb je er aan om een tempereerapparaat en een spuitgietmachine op elkaar aan te sluiten? De juiste matrijstemperatuur is essentieel voor het verkrijgen van goede producten en zo kort mogelijke cyclustijden.

Het tempereerapparaat vormt daarom een essentieel onderdeel van het spuitgietproces. Om de instellingen te kunnen bewaken is een koppeling met de machine dan ook zeer wenselijk. Zo kan een koppeling er voor zorgen dat bij een machine storing het tempereerapparaat in temperatuur wordt verlaagd of kan de machine in alarm geven wanneer de matrijstemperatuur buiten de ingestelde waarde valt. Eenmaal gekoppeld kunnen via de machinebesturing automatisch ook de matrijsinstellingen in het tempereerapparaat worden geladen wat aanzienlijke tijdwinst geeft.

 

Communicatie met de machine vindt plaats over een seriële RS485 poort die bij moderne machines al vaak aanwezig is of gemakkelijk kan worden gerealiseerd. Soms moet de besturing worden voorzien van wat extra software. KEBA en Sigmatek besturingen bieden onder andere deze mogelijkheid. Alle Shini STM tempereerapparaten zijn standaard voorzien van RS485.

 

Ga naar Shini STM tempereerapparaten